Vesti

A. Vlasi: Ako Tadić prizna nezavisnost obavezaćemo se da poštujemo Srbe na Kosovu

Politički analitičar i advokat sa Kosova Azem Vlasi, rekao je danas KIM radiju da pobeda Borisa Tadića nema nikakvog uticaja na život ljudi na Kosovu bez obzira na njihovu nacionalnost. On je istakao da, što se tiče realnog odnosa političkih snaga u Srbiji, Boris Tadić nema dovoljno uticaja da vodi proevropsku politiku kako se predstavlja javnosti jer, kako kaže, Srbijom vlada druga opcija, predvođena radikalima. “To je opredeljenje između opcije koju zastupa Boris Tadić, a to je proruska pozicija, samo malo filovana u proevropsku oblandu, dok je Nikolićeva opcija skroz ruska i antievropska. Prema tome Tadić u jednom drugom pakovanju predstavlja Evropi proevropsku Srbiju, ali on nema političke moći, ni uticaja da vodi tu proevropsku politiku”, smatra Vlasi. On kaže da su Albanci sa Kosova spremni da čekaju na proglašenje nezavisnosti ukoliko predsednik Srbije Boris Tadić odluči da promeni politiku i stav prema Kosovu i u dogledno vreme odluči da prihvati i prizna nezavisnost Kosova. “Pitanje statusa Kosova ne zavisi ni od Tadića, niti od bilo koga u Srbiji. Njegova eventualna promena stava o Kosovu može samo da bude na dobrobit Srbije i Srba na Kosovu, jer bi to otvorilo šansu da Srbija prizna nezavisnost Kosova. To bi Kosovo obavezalo da uzvrati istom merom, a obavezalo bi i nas da budemo pažljivi i korektni prema položaju Srba na Kosovu i otvorilo bi put ka normalnom životu na Kosovu”, rekao je Vlasi.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017