Vesti

N. Jović, SNV: Treba dati podršku predsedniku Tadiću

Predsednik SNV-a severne Mitrovice, Nebojša Jović povodom jučerašnje pobede i izbora Borisa Tadića za predsednika Srbije u izjavi za KIM radio, kaže da nakon nje srpski narod ne treba da se deli jer svako ima pravo na svoje mišljenje i dodaje da onog trenutka kada se proglasi predsednik Srbije svi moraju stati uz njega i dati mu podršku. “Siguran sam da će jedinstvo srpskog rukovodstva ostati kao i do sada, imamo predsednika Vlade, predsednika države, što se nas tiče, kako lokalnih političara, tako i celog srpskog naroda, normalno moramo stati svi uz jednog. Izbori su bili i prošli, dobili smo pobednika, dve Srbije ne postoje, ona je samo jedna, mogu samo da postoje dva prilaza kako da se dođe do najboljeg rešenja”, rekao je Jović. Iako je SNV u predizbornoj kampanji dalo podršku Tomislavu Nikoliću, Nebojša Jović ističe da nisu razočarani izborom Tadića za predsednika, dodajući da su svi pobednici, bez obzira na krajnji rezultat. “ Nije ovo utakmica Zvezda- Partizan pa da žalim ako izgubi moj favorit. Ko god dobio, dobili smo i mi”, smatra predsednik SNV-a severne Mitrovice. Nebojša Jović se nada da će Srbi na Kosovu i Metohiji i dalje imati podršku Borisa Tadića i naglašava da je najbitnije da narod ostane jedinstven i zaboravi na podele.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017