Vesti

S. Samardžić obišao Srbe u Orahovcu i Velikoj Hoči

Ministar za Kosovo i Metohiju, Slobodan Samardžić, poručio je danas Srbima u Velikoj Hoči da će država bez obzira na status rešenja pokrajine, zauvek ostati uz Srbe na Kosovu i Metohiji. “Prvo smo obišli jedan savremeni svetski i evropski geto Orahovac, gde Srbi žive zatvoreni kao što su živeli u getu, u vreme drugog svetskog rata u Varšavi, okruženi bodljikavom žicom”, kazao je Samardžić. On je Srbima u Orahovcu i Velikoj Hoči obećao da će Srbija ulagati u ove krajeve, tako što će u Orahovcu otvoriti nova radna mesta, kako bi Srbi ostali i opstali na ovima prostorima, dok će u Velikoj Hoči, Srbija jače i intenzivnije pomoći meštanima da obrađuju svoje vinograde. “Želim da istaknem da Srbi u Velikoj Hoči obrađuju svega 30 procenata svoje zemlje, dok je ostatak uzurpiran”, naglasio je Samardžić. “Moja poruka Srbima u Orahovcu i Velikoj Hoči jeste da ostanu na svojoj zemlji bez obzira na sve”, zaključio je ministar za Kosovo i Metohiju. Slobodan Samardžić je nakon Orahovca i Velike Hoče, obišao i manastir Visoki Dečani, gde se susreo sa vladikom Teodosijom.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017