Vesti

Izlaznost u Pećkom okrugu do 15 časova 40 odsto

U Pećkom okrugu je do 15 časova glasalo 40 odsto birača. U opštini Peć pravo glasa ima 1 052 birača. Na dva biračka mesta u Osnovnoj školi Janko Jovićević u Goraždevcu do 15 časova glasalo je oko 35 odsto birača, dok je u Osojanu u opštini Istok od 255 upisanih glasalo 111 birača. Za razliku od prvog kruga predsedničkih izbora, kada veliki broj građana nije mogao da ostvari svoje pravo zato što nisu bili upisani u birački spisak, spiskovi su dopunjeni tako da će i oni koji nisu mogli da glasaju u prvom krugu danas moći da glasaju. Sva birališta su otvorena na vreme i nema nepravilnosti.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017