Vesti

KPS: Stanje u pokrajini redovno. Nema povećanja policije na terenu

Portparol Kosovske policijske službe Veton Eljšani izjavio je jutros KIM radiju da je, na dan održavanja drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji, na Kosovu i Metohiji ''bezbedonosna situacija mirna''. "Mi ne učestvujemo u obezbeđivanju današnjih izbora ali smo tu ukoliko zatreba", rekao je Eljšani. On je naglasio da KPS, kao ni u prvom krugu predsedničkih izbora, nije preduzela posebne mere na obezbeđivanju toka izbora. Eljšani je odbacio tvrdnje nekih medija u Prištini da je policija povećala broj svojih pripadnika na terenu zbog skorog proglašenja statusa Kosova. "Mi imamo različite planove za različite situacije. Još od 2005 godine imamo sistem sprovođenja operacije o raspoređivanju naših snaga u vidu policijskih patrola širom pokrajine na ulazu i izlazu iz mnogih mesta ali u ovom trenutku nema ničeg posebnog", rekao je portparol KPS policije u Prištini Veton Eljšani.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017