Vesti

Građani Kosova očekuju da budući predsednik sačuva celovitost Srbije

Građani Kosova od budućeg predsednika uglavnom očekuju isto: rešenje kosovskog problema i opstanak na Kosovu i Metohiji, bezbedniju i bolju budućnost, ekonomski sigurniju i prosperitetniju. Jovan Tomić kaže da ko god da pobedi od ova dva kandidata ukoliko se zalaže za ispunjenje svih predizbornih obećanja koja su data, građanima Kosova će biti dobro. “Želim da Srbija ostane celovita, da se ispune predizborna obećanja i da se budući predsednik maksimalno založi svim demokratskim sredstvima za jedinstvenu i nedeljivu Srbiju, da državu odvede u EU i naravno svim građanima obezbedi bolji životni standard. ” Raseljeno lice iz Obilića Momčilo Stojanović svoju građansku dužnost je ispunio u Lapljem selu, na biračkom mestu broj 26, rezervisanom za raseljena lica iz Prištine i Obilića. Od ovih izbora kaže da očekuje mnogo, pre svega bolje i bezbednije sutra i povratak na svoje imanje. “Očekujem bolji i sigurniji život za Srbe na Kosovu, veći standard života, zapošljenje za mlade i da nama raseljenima neko konačno omogući da se vratimo u svoje kuće i na svoja imanja, ” kazao je Stojanović koji od marta 2004. godine živi u Preocu. Slobodan Ristić iz Lapljeg sela od budućeg predsednika očekuje da svim punoletnim ljudima obezbedi posao i omogući da ljudi žive od svog rada. Da Kosovo ostane u sastavu Srbije i Srbi u njemu, želja je i očekivanje i Ljubomira Živića, takođe iz Lapljeg Sela. “Nadam se da će budući predsednik od Srbije napraviti zemlju koju će svet poštovati i ceniti i da će se izboriti za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji. ”Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017