Vesti

Građani severnog dela Kosova i Metohije glasaju za svog predsednika

Biračko mesto u OŠ: Sveti Sava u Kosovskoj Mitrovici otvoreno je jutros na vreme, u sedam časova, i do sada nisu zabeležene nikakve nepravilnosti potvrdio je za KIM radio predsednik biračkog odbora broj 11 Miloš Subotić. Jedan od građana Kosovske Mitrovice, Mihajlo Joković, koji je jutros glasao kaže da od drugog kruga predsedničkih izbora očekuje pozitivne promene u svakom pogledu. Profesor u penziji Milan Disić očekuje da deo Ibra bude sačuvan. „To je naše, mada i enklave treba sačuvati i održavati. To je postojbina Srba, ja živim na Kosovu i roditelju su mi sa Kosova. Ceo život smo tu i nikoga se ne plašim“, rekao je on. Na teritoriji opštine Zvečan na 10 biračkih mesta pravo glasa na današnjim predsedničkim izborima ima 7 809 građana što je za 100 upisanih birača nakon sudskih upisa više nego u prvom krugu. Načelnik opštinske uprave Zvečan Dragan Gvozdić rekao je za KIM radio da su svih deset biračkih mesta na teritoriji ove opštine otvorena u sedam časova i da do sada nisu zabeležene nikakve nepravilnosti.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018