Vesti

U L. Selu glasaju i raseljeni iz Prištine

Sva četiri biračka mesta u Lapljem Selu otvorena su na vreme, tačno u sedam sati. U Osnovnoj školi „Miladin Mitić“ je i biračko mesto na kome mogu glasati i raseljeni iz Prištine. Građani koji se na ovim izborima odlučuju za jednog od dva kandidata kažu da od budućeg predsednika očekuju bolju budućnost i pozitivan ishod kosovskog problema. Zainteresovanost za ove izbore je velika što pokazuje i veliki broj novoupisanih građana u birački spisak. Do 9 sati na sva četiri biračka mesta u Lapljem selu svoju građansku dužnost je ispunilo oko dvadesetak ljudi. Veći odziv birača očekuje se u popodnevnim satima.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017