Vesti

Za predsednika Srbije na Kosovu se glasa na 277 biračkih mesta

Pravo glasa na Kosovu i Metohiji za drugi krug predsedničkih izbora ima 114. 033 birača koji će moći da glasaju na 277 biračkih mesta, potvrdio je za KIM radio član Republičke izborne komisije zadužen za sprovođenje izbora na Kosovu i Metohiji Veljko Odalović. Po njegovim rečima glasa se na istim biračkim mestima kao i u prvom krugu izbora i to u 27 opština na Kosovu i Metohiji. Odalović kaže da je izborni materijal na vreme podeljen radnim telima i distribuiran biračkim odborima i glasanje, kako je rekao, protiče u istim uslovima kao i na teritoriji centralne Srbije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017