Vesti

KPS: Privedeno 6 osoba osumnjičenih za demoliranje kuća Hrvata

Kosovska policijska služba juče je privela šest osoba za koje se osnovano sumnja da su, pre tri dana, demolirale i opljačkale napuštene kuće kosovskih Hrvata, u selu Šišarke kod Janjeva, izjavio je za KIM radio portparol kosovske policije, Veton Eljšani. “Svih šest osoba su albanske nacionalnosti a jedna od njih je maloletna. Inače, privedena lica su nastanjena u selima naseljenim Albancima Brusu, Šaškovcu i Labljanu. Pokradene stvari su konfiskovane i biće vraćene vlasnicima a protiv ovih lica pokrenut je krivični postupak”, kaže Eljšani. U selu Šišarke, udaljenom 4 kilometra od Lipljana, 29. januara demolirane su i opljačkane kuće Luke Jozića i Roke Čibarlića. Do sukoba na Kosovu, 1999. godine, u ovom selu živelo je 11 hrvatskih porodica ali su već 8 godina iseljene i žive u obližnjem Janjevu a svoje kuće obilaze povremeno.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017