Vesti

Priština: Povlastice za hotelske usluge za goste iz zemalja koje priznaju nezavisnost

Na bilbordu pri ulazu u Prištinu iz pravca Veternika, tj. Uroševca i Gnjilana istaknut je veliki bilbord hotela „Afa“ na kome se promovišu niže cene usluga za goste koje dolaze iz zemalja koje “planiraju da priznaju nezavisnost Kosova”. BIRN, nevladina organizacija za razvoj medija, objavila je na svom sajtu detalje vezane za usluge ovog hotela koji se nalazi u samom centru Prištine navodeći da “u periodu dok kosovski Albanci čekaju priznanje nezavisnosti „Afa“ Hotel radi po svom ritmu u podšci kosovskom statusu nudeći povlastice onima koji podržavaju nezavisnost”. Birn prenosi reči Redžepa Meljije, menadžera hotela, koji je izjavio da je ovo jedan od načina da se Kosovo zahvali svim zemljama koje podržavaju Kosovo na svom putu ka nezavisnosti. “Ovo je znak poštovanja Americi i članicama EU” rekao je Meljija koji u izjavi Birnu nije hteo da zalazi u to kako će i da li će gosti i lično podržati nezavisnost već kaže da se cene usluga isljučivo odnose na to iz koje zemlje gost dolazi. “Nudimo 20% jeftinije cene hotelskih usluga želeći da time potpomognemo nezavisnosti Kosova”, kaže Meljia. On ističe da na Kosovu interesovanje internacionalnih medija u sklopu završnih priprema za proglašenje nezavisnosti raste. Albanci tvrde da će nezavisnost biti proglašena u najskorijoj budućnosti dok analitičari veruju da će deklaracija o nezavisnosti svetlost dana ugledati u ferbruaru. Statistički podaci govore da je blizu 80% od ukupnog broja rezervacija u prištinskim hotelima u prvoj nedelji februara stigla od medija iz inostranstva. Bilbord na kome se nude jeftinije usluge za goste koji dolaze iz zemalja koje su spremne da priznaju nezavisnost Kosova istaknut je pre par dana na samom ulazu u Prištinu iz pravca Veternika.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017