Vesti

KFOR i KPS zbog „rutinske kontrole“ držali 2 sata u blokadi Ranilug i Korminjane

Jake snage policije i KFOR-a blokirale sinoć oko 20 časova prilaze srpskim selima Ranilug i Korminjane, na magistralnom putu Gnjilane-Bujanovac. KIM radio nezvanično saznaje da je pretres vozila i blokada srpskih sela izvršena zbog najave da bi u to vreme trebala da bude izvršena prodaja veće količine droge i narkotika među „tamošnjim dilerima“. Iz nezvaničnih izvora iz policije KIM radio takođe saznaje da cela akcija ima veze sa smrću G. I. studenta prve godine Prištinskog univerziteta isturenog odeljenja u Ranilugu, koji je 19-og januara nađen mrtav u tom regionu a za koga se osnovano sumnja da je preminuo od velike doze narkotika. Više od pet hiljada Srba, koji žive u tim selima uznemireno je iznenadnom akcijom policije i tvrde da je namera policije da ih zastraši. Njima nije saopšteno zbog čega su srpska mesta i put Gnjilane -Bujanovac više od dva sata bili u blokadi. Portparol KPS-a za region Gnjilana Ismet Hašani KIM radiju nije želeo da otkrije detalje te operacije, ali je precizirao da je reč o rutinskoj kontroli radi poboljšanja bezbednosti u tom području. “Tačno je da su naše policijske jedinice sinoć bile u pojačanom sastavu duž kameničkog puta u jednoj rutinskoj kontroli. To nije neka posebna akcija koja je imala neki poseban cilj, već rutinska kontrola saobraćaja”, rekao je Hašani KIM radiju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017