Vesti

Tadić: Nikada se neću odreći Kosova i Metohije

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Cernici kod Gnjilana da se nikada neće odreći Kosova i Metohije i da će kao predsednik, učiniti sve da Srbi i Srbija postoje na Kosovu i Metohiji. Tadića su u školskom dvorištu u Cernici dočekali preostali Srbi, kao i 52 dece u narodnim nošnjama, sa kojima je Tadić otpevao himnu "Bože, pravde. Predsednik Srbije je kazao da neće gurati zemlju u ratove, već će tragati za mirnim rešenjem kroz pregovore. "Mi se našeg Kosova i naših ljudi nikada nećemo odreći i ja ću učiniti sve da Srbija postoji ovde. Kosovo mora da nas ujedinjuje i samo zajedno, jedinstveno, možemo da obezbedimo sigurnu i bolju budućnost za sve", poručio je Tadić. Tadić je naglasio da nikada neće prihvatiti nezavisnost Kosova i Metohije već da će brinuti o ljudskim životima, jer je to interes države. Osvrćući se na pitanje dolaska misije EU na Kosovo, Tadić je rekao da svako ko hoće da dođe u Pokrajinu da omogući sigurnost i bezbednost može da dođe samo "kroz Savet bezbednosti UN". Predsednik Srbije je deci iz Cernice poklonio laptop, lopte i dresove - i igrao je košarku s njima. Tadić se danas sreo i sa Slobodankom Tasić, čije je pismo pročitao na sednici SB u Njujorku, i tom prilikom poklonio knjigu svog omiljenog pisca Miloša Crnjanskog. Tadić je obišao grob dečaka Miloša Petrovića, koji je stradao u eksploziji bombe kada je imao samo četiri godine.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017