Vesti

Tadić: Nikada se neću odreći Kosova i Metohije

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Cernici kod Gnjilana da se nikada neće odreći Kosova i Metohije i da će kao predsednik, učiniti sve da Srbi i Srbija postoje na Kosovu i Metohiji. Tadića su u školskom dvorištu u Cernici dočekali preostali Srbi, kao i 52 dece u narodnim nošnjama, sa kojima je Tadić otpevao himnu "Bože, pravde. Predsednik Srbije je kazao da neće gurati zemlju u ratove, već će tragati za mirnim rešenjem kroz pregovore. "Mi se našeg Kosova i naših ljudi nikada nećemo odreći i ja ću učiniti sve da Srbija postoji ovde. Kosovo mora da nas ujedinjuje i samo zajedno, jedinstveno, možemo da obezbedimo sigurnu i bolju budućnost za sve", poručio je Tadić. Tadić je naglasio da nikada neće prihvatiti nezavisnost Kosova i Metohije već da će brinuti o ljudskim životima, jer je to interes države. Osvrćući se na pitanje dolaska misije EU na Kosovo, Tadić je rekao da svako ko hoće da dođe u Pokrajinu da omogući sigurnost i bezbednost može da dođe samo "kroz Savet bezbednosti UN". Predsednik Srbije je deci iz Cernice poklonio laptop, lopte i dresove - i igrao je košarku s njima. Tadić se danas sreo i sa Slobodankom Tasić, čije je pismo pročitao na sednici SB u Njujorku, i tom prilikom poklonio knjigu svog omiljenog pisca Miloša Crnjanskog. Tadić je obišao grob dečaka Miloša Petrovića, koji je stradao u eksploziji bombe kada je imao samo četiri godine.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018