Vesti

DSS: Misija na Kosovu protiv svih vrednosti EU

Evropska unija bi protivpravnim slanjem svoje misije na Kosovo prekršila parafirani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji Srbiji garantuje suverenitet i teritorijalni integritet, rekao je danas portparol DSS-a, Andreja Mladenović. “Ono što je pred nama narednih dana je odluka Evropske unije da li će prekršiti povelju Ujedinjenih nacija i rezoluciju 1244 i poslati protivpravnu misiju na Kosovo i Metohiju ili će, u skladu sa ovim dokumentima i Helsinškom poveljom, potpisati sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom i na taj način priznati suverenitet i teritorijalni integritet i isto tako omogućiti dalji tok pregovora”, rekao je Mladenović. On je podvukao da je DSS protiv slanja misije EU na Kosovo i dodao da bi to bio akt kršenja međunarodnog prava i na taj način bi se dao podsticaj svim separatističkim pokretima u Evropi. Potpredsednik DSS-a Borko Ilić je izjavio da bi cilj misija EU praktično bio stvaranje nezavisne države na teritoriji Srbije. “Ta misija bi učestvovala u stvaranju države koja je nastala etničkim čišćenjem 250 hiljada i ubijanjem nekoliko hiljada Srba, paljenjem crkava i manastira i stvorila bi državu koja nema ama baš ni jednu vrednost zbog koje je nastala“, istakao je Ilić i dodao da bi „ta misija bila ne samo protivpravna, već praktično uperena protiv svih onih vrednosti na koje se Evropska unija poziva”. Predstavnici DSS-a su danas, u okviru akcije „DSS Pruži ruku”, mališanima u predškolskoj ustanovi “Danica Jaramaz” i u dečijem odeljenju Kliničko-bolničkog centra u severnom delu Kosovske Mitrovice podelili novogodišnje paketiće.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018