Vesti

Institucionalna i finansijska pomoć za rad lokalnih samouprava na KiM

Državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Dragutin Radosavljević, posetio je danas opštinu Istok i tom prilikom uručio finansijsku pomoć u iznosu od osam miliona dinara opštinama Peć, Gnjilane, Zubin Potok, Leposavić, Orahovac i Istok. On je istakao da je cilj ove pomoći da se institucionalno pomogne rad i podigne kvalitet rada lokalnih samouprava. Radosavljević naglašava da opštine sa teritorije Kosova i Metohije imaju isti status, kao i one iz drugih delova zemlje pri raspodeli sredstava koje dodeljuje Republika Srbija. -Sredstva koja su opštine danas dobile, dodeljene su iz fonda igara na sreću, a ukupno trinaest kosovskih opština, prvi put su različitim projektima učestvovale na ovom konkursu, nakon kojeg su dobile finansijska sredstva od preko petnaest miliona dinara, rekao je Radosavljević i dodao da je čudno što tokom proteklih godina nijedna opština sa Kosova nije učestvovala i aplicirala svojim projektima na ovom konkursu. Koordinator opštine Istok, Radoš Vulić rekao je da je svaka pomoć ljudima koji su ostali da žive u pokrajini, dobrodošla i da će dobijena sredstva iskoristiti za nabavku računara i kancelarijske opreme.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018