Vesti

S. Petković: Jedini cilj Hašima Tačija je nezavisno Kosovo

Bivši ministar za povratak u Vladi Kosova i lider Srpske demokratske stranke Slaviša Petković smatra da je sastav nove Vlade Kosova najveći protivnik same vlade. “Sama Vlada će sebi biti najveći protivnik. Sam Hašim Tači nema politički integritet i neko iskustvo u vođenju vlade. Njemu je jedini cilj proglašenje nezavisnosti Kosova. Kad se sa takvim ciljem preuzima vlada, pored ovoliko problema svih građana Kosova, znači automatski ste sami sebi problem. I to će od prvog dana biti najveći problem samoj vladi, uz to opozicija i mi u parlamentu kao najžešća opozicija samoj Vladi. ” Petković je kazao da Srpska demokratska stranka iako joj je nuđeno nije htela da uđe u Vladu iz razloga što su planovi nove Vlade samostalno proglašenje nezavisnosti. “Mi smo za ulazak u Vladu tražili garancije da Vlada neće ići na samostalno proglašenje nezavisnosti. Te garancije nismo dobili, naprotiv, rečeno nam je da će vlada raditi na tom pravcu u narednih četiri do pet nedelja i da se otprilike proglašenje planira za 6. februar. Moja poruka je bila da mi štitimo interese srpske zajednice, a naš interes nije nezavisno Kosovo. Protiv nezavisnosti ćemo se boriti svim političkim sredstvnima kolko god budemo mogli, kazao je Petković.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018