Vesti

V. Eljšani: Jos dvojica zatvorenika iz Dubrave u bekstvu

Portparol KPS-a u Prištini Veton Eljšani danas je saopštio podatak da je 23-je Albanaca do sada uhpašeno povodom incidenta u zatvoru „Dubrava“ kod Istoka od 18-og avgusta prošle godine kada je prilikom bekstva zatvorenika korišćeno i vatreno oružje. Poslednji osumnjičeni uhapšen je juče oko 20 časova na prelazu “Đeneral Janković” a na slobodi su, po njegovim rečima još dvojica osumnjičenih. Podsetimo, 18-og avgusta prošle godine u zatvoru Dubrava kod Istoka izbila je pobuna zatvorenika i tom prilikom preko zatvorskog zida visokog pet metara pobeglo je nekoliko desetina zatvorenika. Policija je nakog toga saslušala i nekoliko radnika obezbeđenja koji se sumnjiče da su zatvorenicima pomagali u bekstvu. Još uvek nije završena istraga koja ispituje kako su zatvorenici došli do oružja iz kog su pucali i tom prilikom lakše ranili dvojicu radnika obezbeđenja u zatvoru.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018