Vesti

Prilužje, Izbori, Mrkonjić: Nema prijateljstva sa onima koji nam otimaju zemlju

Milutin Mrkonjić, kandidat za predsednika Srbije iz SPS-a posetio je danas Prilužje kod Obilića i okupljenim pristalicama poručio da će se boriti za opstanak Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Mrkonjić je poručio svojim biračima da će ukoliko on pobedi na predsedničkim izborima obezbediti stabilnost, jedinstvo, zapošljavanje i razvoj poljoprivrede na Kosovu i Metohiji. “ Svako ko prizna nezavisnost Kosova nam nije prijatelj i nećemo ga tretirati kao prijatelja i to treba da kaže predsednik naše države. Gradićemo prijateljstvo i sa istokom i sa zapadom ali ne i sa onima koji nam otimaju zemlju“, kazao je Mrkonjić. Predizbornom skupu prisustvovao je i predsednik SPS-a Ivica Dačić sa kog je poručio da većina predsednika političkih partija u Srbiji izbegava da kaže kako će se boriti za budućnost Kosova i Metohije, kao i to da većina ne sme da kaže da, ako bude trebalo, Pokrajina bude branjena oružjem. “ Ja znam da možda ne smeju da kažu da neće ratovati za Kosovo, ali ne moraju da pričaju da neće ratovati za Kosovo jer time izdaju srpski narod na Kosovu i Metohiji. Ako KFOR ne zaštiti Srbe na Kosovu, ako dođe do napada na Srbe, ako dođe do jednostranog proglašenja nezavisnosti Srbija nema izbora, ona mora da brani Srbe na Kosovu i Metohiji”. Skupu su prisustvovali Žarko Obradović, Branko Ružić, Zvonko Stević i pokrajinsko rukovodstvo Socijalističke Partije Srbije. Nakon mitinga Mrkonjić je položio cveće na spomenik postradalim meštanima Prilužja u poslednjim sukobima, a posetili su novosagrađenu crkvu u ovom selu.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018