Vesti

Nakon svete Liturgije u manastiru Gračanici biće otvorena izložba

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave danas Božić, praznik Hristovog rođenja. Centralna proslava Božića obeležena je i na Kosovu i Metohiji. Svetu liturgiju kojoj prisustvuje više stotina vernika, služi Episkop raško-prizrenski Artemije. Danas, posle svete Liturgije u prostorijama manastira Gracanice biće otvorena izložba “Srpsko kulturno nasleđe na Kosovu i Metohiji”. Posle izložbe u Gračanici koja će biti otvorena do 27. januara ona će krenuti u gostovanje po drugim mestima u našoj zemlji i inostranstvu. Izložba se sastoji od tri celine i to: Srpski spomenici na Kosovu i Metohiji koji su uneti na listu svetske kulturne baštine, spomenici koji su kroz istoriju postradali, a sada se obnavljaju i uništena kulturna baština u posleratnom periodu. Izložbu će otvoriti vladika Artemije, a zajednički su je pripremili i organizovali eparhija raško-prizrenska i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018