Vesti

U Ajvaliji pokušaj kidnapovanja maloletnog Albanca

Nepoznate osobe su sinoć oko 18 časova i 15 minuta u Ajvaliji kod Gračanice pokušale da kidnapuju 12-togodišnjeg dečaka, saznaje KIM radio. Vodnik KPS policije Rama Krueziju potvrdio je KIM radiju ovu informaciju rekavši da su dve osobe obučene u crne jakne zaustavile crni džip kojim su se vozili i dečaku naredili da uđe u auto. Dečak je uspeo da pobegne a policija je pokrenula istragu kako bi ispitala sve detalje ovog pokušaja kidnapovanja. ”Radi se o maloletnom dečaku albanske nacionalnosti. Dva muškarca izašla su iz crnog džipa koji je bio bez tablica i dečaku naredili da uđe u kola. Dečak je uspeo da pobegne a njegovi roditelji su pokušaj kidnapovanja odmah prijavili policiji”, rekao je Krueziju. Istraga je u toku. Ajvalija je albansko selo koje se graniči sa Gračanicom a nalazi se duž magistralnog puta Priština-Gnjilane. Na gotovo isti način februara prošle godine dva muškarca u crnom džipu pokušala su da kudnapuju maloletnu devojku srpske nacionalnosti D. K. u Gračanici.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018