Vesti

Velimir Ilić posetio Kosovsku Mitrovicu

Ministar za kapitalne investicije u Vladi Srbije i kandidat za predsednika Srbije Velimir Ilić danas je u pratnji svojih saradnika posetio Kosovsku Mitrovicu. On je izjavio da će Kosovo braniti svim diplomatskim zakonskim i legalnim sredstvima i da će, kako je rekao, učiniti sve da se jedna velika nepravda ne ostvari. U okviru predizborne kampanje u Kosovskoj Mitrovici Ilić je rekao da Srbija mora da brine o Kosovu, i da mora pomoći u poboljšanju infrastrukture kao i da treba da ulaže veća finansijska sredstva u “rešavanju postojećih problema”. “Pre nekoliko dana počela je izgradnja puta u Gračanici i tako će biti širom Kosova. Nećemo dozvoliti da srpske porodice žive u kontejnerima”, rekao je ministar. On je prošetao trgom Šumadija u severnom delu Kosovske Mitrovice do mosta na Ibru gde je položio cveće na spomen ploču žrtvama rata na Kosovu. Ministar Ilić se potom sastao sa načelnikom Kosovsko-mitrovičkog okruga Momirom Kasalovićem.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018