Vesti

V. Ilić: Nećemo dozvoliti da Srbi žive u kontejnerima

Delegacija Vlade Srbije predvođena ministrom za kapitalne investicije Velimirom Ilićem položila je danas u Zubinom Potoku kamen temeljac za izgradnju 20 kuća za interno raseljena lica na Kosovu. Šest kuća će biti izgrađeno u selu Jegnjenica i 14 u susednom selu Zupče. Time će po rečima Sraviše Ristića, predsednika opštine Zubin Potok samo delimično biti rešen problem raseljenih kojih samo u ovoj opštini ima oko 650. Ministar Ilić je rekao da je sređena infrakstruktura najvažnija za opstanak Srba na Kosovu. “Kosovo je deo Srbije i tako će ostati. Tu nema nikakve dileme. Nećemo dozvoliti da neredne godine ni jedna srpska porodica živi u kontejnerima na Kosovu”, rekao je Velimir Ilić i za početak naredne godine najvio izgradnju 80 kuća za raseljene Srbe u Gračanici. U delegaciji Vlade Srbije danas su bili i ministar bez portfelja Dragan Đilas i predsednik Koordinacionog centra Vuko Antonijević. Vrednost projekta za izgradnju 20 kuća u Zubinom Potoku je 31 milion dinara. Sredstva su obezbeđena iz nacionalnog investicionog fonda, a rok za završetak radova je 70 radnih dana.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018