Vesti

Zapaljena kuća Srđana Ristića iz Gnjilana

Kuća Srđana Ristića iz Gnjilana koja je napuštena već neko vreme, u subotu je zapaljena kada je nepoznati počinioc kroz prozor ubacio molotovljev koktel, potvrdio je KIM radiju portparol KPS-a za region Gnjilana Ismet Hašani. “U subotu smo dobili informaciju da je jedna kuća u centru Gnjilana zapaljena. Naša jedninica je odmah izašla na lice mesta i utvrdila da se radi o kući Srđana Ristića, koji u njoj ne živi već nekoliko meseci. Odmah su reagovali i vatrogasci koji su vrlo brzo stigli i ugasili požar, ” kazao je Hašani. On je dodao da povređenih nije bilo, ali da je na kući pričinjena materijalna šteta. “KPS radi na rešavanju ovog slučaja, uzeli smo izjave ljudi koji žive u blizini, ali za sada nemamo nikakvih saznanja o počiniocu, ” dodao je on.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018