Vesti

KPS policija: Demonstracije najavljene do proglašenja nezavisnosti

Portparol KPS policije u Prištini Veton Eljšani rekao je da policija drži pod kontrolom proteste albanskih studenata koji su u podne počeli u Prištini. On je KIM radiju kazao da studenti svakoga časa pristižu u sve većem broju i da je policija spremna da reaguje ukoliko za to bude potrebe. Eljšani naglašava da policija i KFOR ne očekuju nemire, iako je najavljeno da će demonstracije potrajati sve dok Skupština Kosova ne proglasi nezavisniost. „U ovakvim situacijama mi uvek imamo planove šta treba da radimo. Naše kolege obezbeđuju demonstracije u minimalnom broju. Za sada ne možemo da dajemo nikakve procene jer demonstranti pristižu u sve većem broju“, rekao je on. Portparol KPS policije ističe da manjine nisu ugrožene ovim demonstracijama kao ni mir na Kosovu uopšte. „Videćemo šta će biti tokom dana. Za sada je sve pod kontrolom“, rekao je Eljšani.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018