Vesti

Veton Eljšani, portparol KPS-a: Delikatno, ali pod kontrolom

Portparol KPS-a Veton Eljšani ističe da je period nakon 10-og decembra delikatan što se tiče bezbednosti imajući u vidu da se tada pregovori o statusu Kosova završavaju. Ipak KPS policija je tu, zajedno sa UNMIK-om i KFOR-om. Svi zajedno u saradnji sa građanima Kosova pokušavamo da održimo mir i sigurnost na celoj teritoriji Kosova, kaže Eljšani. On ističe da je Kosovska policija spremna da reaguje u slučaju izbijanja bilo kakvog nasilja u Pokrajini. “KPS, UNMIK i KFOR imaju zajednički operativni plan koji će primeniti ukoliko dođe do pogoršanja bezbednosne situacije. Učinićemo sve da sprečimo da se situacija poput one iz marta 2004. godine, ne ponovi”, dodao je Eljšani.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018