Vesti

Aleksandar Ivanko, portparol UNMIK-a: Bezbednost zadovoljavajuća, operativni planovi postoje

Portparol UNMIK-a, Aleksandar Ivanko ne vidi razlog za zabrinutost koja se tiče bezbednosti na Kosovu i Metohiji, u periodu nakon 10-og decembra. On naglašava da je UNMIK spreman da reaguje po svom operativnom planu ukoliko dođe do nemira: “Veoma sam zadovoljan bezbednosnom situacijom na Kosovu. Trenutno imamo dovoljno snaga koje uključuju snage UNMIK policije, jedinice KFOR-a i KPS policije. Kao što vidite u poslednje vreme nije bilo incidenata na Kosovu i trenutna situacija je u potpunosti mirna i stabilna. Što se tiče mogućih incidenata i nemira u periodu nakon 10-og decembra, mogu samo da kažem da UNMIK ima svoj operativni plan na osnovu kojeg će delovati, ali ipak upozorio bih sve zajednice na Kosovu da budu dovoljno zrele i da sve svoje probleme rešavaju političkim putem, a ne nasiljem. Ja sam ubeđen da ćemo uspeti u tome da na Kosovu situacija ostane mirna. U suprotnom, uveravam Vas da UNMIK ima operativni plan kojeg će se pridržavati i po kome će delovati ukoliko dođe do bilo kakvih incidenata”, kaže Ivanko.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018