Vesti

Dva mladića ubijena, a dva ranjena u selu Dubrava

Dva mladića ubijena su, dvojica ranjena, a jedan mladić je nepovređen, u noćašnjoj pucnjavi u selu Dubrava u opštini Kačanik, potrvdio je za KIM radio portparol KPS-a za region Uroševca Bedžet Krasnići. On je kazao da su se žrtve nalazile u automobilu marke “golf 2” kada su nepoznati napadači pucali na njih iz vatrenog oružja. “ Dve osobe su ubijene, dve ranjene, jedna osoba je nepovređena. U kolima je bilo njih petoro, kada je na njih pucano. Incident se dogodio oko ponoći. Za sada se ne zna motiv napada na ove mladiće ali istraga je u toku”, kazao je Krasnići. Portparol KPS-a za region Uroševca je naveo da su ubijeni mladići starosti 19 i 29 godina, a ranjeni 21 i 33. On je dodao da je u dve kuće u blizini mesta incidenta izvršen pretres, po nalogu javnog tužioca, ali da nije pronađeno ništa sumnjivo i kazao da policija traga za počiniocima.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018