Vesti

U selu Binač pucano na dvojicu sveštenika

Na sveštenike Bogomira Stevića i Zvonka Kostića u selu Binač kod Vitine nepoznati napadači pucali su iz automatskog oružja, potvrdio je KIM radiju Bogomir Stević. On je kazao da se incident dogodio juče oko 14 časova, kada su on i sveštenik Zvonimir Kostić sa još nekoliko Srba obišli manastir Sv. Arhangala Gavrila u Binaču. „ Približavajući se manastiru primetili smo nekoliko ljudi koji su krali voće iz manastirskog voćnjaka. Videvši da se manastiru približavamo, oni su brzo napustili voćnjak i odvezli se automobilom do obližnjih kuća. Ubrzo, iz tog pravca su ispaljena tri rafala iz automatskog oružja, u našem pravcu“, kazao je Stević. On je dodao da u incidentu niko nije povređen, a da su se oni odmah vratili u Gračanicu gde je o incidentu obavešten vladika raško-prizrenski Artemije. Stević je kazao da o ovom incidentu nije obaveštena Kosovska policijska služba. Manastir Sv. Arhangala Gavrila 1999. godine je miniran i porušen je do temelja. U selu Binač u veoma teškim uslovima trenutno živi oko tridesetak srpskih porodica.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018