Vesti

Dr R. Trajković: 10 dana bez lekova, ugroženi hronični bolesnici

Rada Trajković, direktor Doma zdravlja u Gračanici, izjavila je za KIM radio da su već desetak dana lekovi, koji su namenjeni za snabdevanje zdravstvenih ustanova na centralnom Kosovu, zadržani na terminalu UNMIK-a u južnom delu Mitrovice. Životi pacijanata, pre svega hroničnih bolesnika, su ugroženi kazala je Trajković. “ Lekovi koji su bili namenjeni nama, zadržani su na terminalu u Mitrovici. Zbog nedostatka lekova mi sada imamo veliki problem sa zdravljem pacijenata, posebno srčanih bolesnika, dijabetičara, psihijatrijskih bolesnika. Imali smo zalihe ali ih više nema. U panici smo zbog ljudi. Očekivali smo da će regularnim putem doći do oslobađanja transporta ali imamo problem jer je očigledno da oni nemaju namere da puste da lekovi stignu na pravo mesto”, kazala je Trajković. Ona je apelovala na sve koji mogu, da pomognu kako bi lekovi stigli što pre namenjenim zdravstvenim institucijama. Direktorka Doma zdravlja u Gračanici smatra kako je ovo isplaniran pritisak na Srbe u vreme kada se očekuje početak pregovora u Njujorku.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018