Vesti

Priština: U eksploziji poginule dve, a povređeno devet osoba

U snažnoj eksploziji koja se rano jutros oko 2. 30 dogodila u centru Prištine smrtno su stradale dve osobe a devet je povređeno. Povređeni su prebačeni u kliničko bolnički centar u Prištini potvrdio je KIM radiju porparol KPS-a Veton Eljšani. On je kazao da se eksplozija dogodila u centru grada u ulici “Bila Klintona”, i da je od siline eksplozije pričinjena veća materijalna šteta na obližnjim zgradama. Eljšani nije mogao da navede imena poginulih i povređenih, dodajući da je policija povodom incidenta u Prištini saslušala nekoliko ljudi ali niko nije uhapšen. Istaragu sprovodi KPS policija u saradnji sa UNMIK-om. Izvor iz KPS policije koji je želeo da ostane anoniman potvrdio je KIM radiju da se u neposrednoj blizini stambene zgrade gde se eksplozija dogodila nalazi lokal i stan kosovskog Albanca koji je optužen za ubistvo KPS policajca početkom ove godine. U eksploziji je uništen lokal " Sekirača" vlasništvo Envera Sekirače za koga se pretpostavlja da je deo prištinskog podzemlja. On u gradu na više lokacija ima poslovne i ugostiteljske objekte.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018