Vesti

Sinoć pucano na prodavnicu Bore Spasića u selu Klokot

Na prodavnicu Bore Spasića u selu Klokot sinoć je oko 22 i 30 pucano iz vatrenog oružja, saznaje KIM radio. Tri metka su pogodila objekat iz neposredne blizine, dok se unutra nalazilo desetak ljudi od kojih niko nije povređen. Prema svedočenju meštana na prodavnicu je pucano iz automobila marke “golf” sive metalik boje, koji je dolazio iz pravca Vitine. Portparol KPS-a Veton Eljšani je potvrdio KIM radiju da se incident dogodio, ali nije znao da nam kaže detalje o ovom događaju. “Bili smo unutra i čuli tri pucnja, onda smo izašli napolje i zaustavili kola policije i KFOR-a. Mi ovde sedimo zato što nemamo ni kafanu ni restoran niti gde da odemo”, izjavio je KIM radiju vlasnik prodavnice Bora Spasić. Predsednik sela Klokot Trajan Trajković kaže da je ovo jedan u nizu napada na ovo selo, ”Bilo je dosta mirno u proteklom periodu i samo smo se pitali šta će nakon toga da se desi. Ovo je loše za ljude koji ovde žive jer povećava strah i tera nas da razmišljamo kako dalje”, kazao je predsednik sela Trajan Trajković. Selo Klokot se nalazi u opštini Vitina, 53 km od Prištine i 15 km od Gnjilana. U selu gde živi blizu 1200 Srba od 1999. godine ubijeno je 12 ljudi, ranjeno 25, a minirano 15 kuća.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018