Vesti

Pucano na kuću Srbina u selu Gornji Livoč

Na kuću Novice Maksimovića rano jutros, u selu Gornji Livoč nedaleko od Gnjilana pucano je iz vatrenog oružja, saznaje KIM radio. Portparol KPS-a Ismet Hasani rekao je da je na kući pričinjena materijalna šteta, ali da povređenih nije bilo. On je KIM radiju rekao da se napad dogodio rano jutros oko dva sata, da istragu sprovodi KPS policija i intenzivno traga za počiniocima ovog incidenta. “Tokom pucnjave jedan hitac pogodio je vrata kuće. Nema povređenih, i za sada su nepoznati počinioci ove pucnjave”, kazao je Hiseni. On dodaje da je policija na licu mesta pronašla pet čaura, kao i da je istraga povodom ovog slučaja u toku. U Livoču je pre 1999. godine živelo oko 250 ljudi a danas je ovde ostalo svega dvadesetak porodica. Tu su uglavnom stariji i oni koji se nisu usudili da od nule započinju život u nekom drugom mestu. U selu postoji ambulanta u kojoj rade Albanci, a u školu je ove godine krenulo svega sedam učenika od petog do osmog razreda.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018