Vesti

R. Giki: Samo UNMIK sprovodi izbore na Kosovu

Portparol UNMIK-a Rasel Giki je na konferenciji za novinare u Prištini kazao da UNMIK sprovodi izbore na Kosovu i da nema nikakvih dilema ili bilo kakvih problema oko održavanja tih izbora. “Specijalni predstavnik je objavio da će izbori biti održani 17 novembra 2007. To je ono što UNMIK planira, i to je ono što će se desiti. Ono što je veoma važno jeste da se poštuju tehnički rokovi, i nema razloga da se izbori ne održe kada je i planirano”, kazao je Rasel. Portparol OEBS-a Sven Lindholm rekao je da je iz kosovskog budžeta izdvojeno 6 miliona evra za održavanje izbora u pokrajni. “Postoji podrška i drugih, tako USAID, finansira kampanje javnog informisanja koja će biti objavljena na televizijama, novinama kao i na radiju, kako bi se pojasnilo biračima kako treba glasati na izborima, tako da će troškovi biti i veći, rekao je Sven. Portparol UNMIK-a je kazao da je odeljenje za politička pitanja Ujedinjenih Nacija iz Njujorka poslalo tim eksperata u Prištinu, koji vrše kontrolu priprema za izbore kako bi se pružila pomoć u održavanju tih izbora.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018