Vesti

Zbog nebezbednosti prelaska puta deca iz Stapanice ne idu u Å¡kolu

Meštani Stapanice odlučili su da blokiraju magistralu Priština - Peć kao znak protesta zbog nemogućnosti da se njihova deca obrazuju u improvizovanoj školi u selu, jer su opštinske vlasti zabranile njen rad i uputile ih da to čine u školi koja se nalazi na dva kilometra od sela sa druge strane magistrale Priština -Peć, navodi se u saopštenju dostavljeno KIM radiju. Stanovnici sela Stapanica odlučili su da svojoj deci prekinu školovanje, jer se plaše da ih puste da idu u školu koja se nalazi na dva kilometra od njihovih kuća na drugoj strani magistrale Priština - Peć, gde je život u proteklih osam godina izgubilo šestoro dece dok su neka, zbog posledica nastalih u saobraćajnim nesrećama, ostala invalidi, dodaje se u saopštenju. Oni zahtevaju da se deci dopusti školovanje u improvizovanoj školi u selu sve dok se ne izgradi obećana obrazovna ustanova od strane kosovskog Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnologije. Zabrinut problemima žitelja sela Stapanice, vršilac dužnosti Ombudspersona Hiljmi Jašari je poslao hitno pismo premijeru Kosova kao i nadležnim ministarstvima kako bi se došlo do što bržeg rešenja ovog problema, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018