Vesti

Peć:Muslimanska vojska Kosova preti svima koji rade u toku Ramazana

Organizaja koja se potpisuje kao „muslimanska vojska Kosova“ oblepila je tokom predhodne noći plakatima izloge radnji u centru Peći, saznaje KIM radio. Ova organizacija je zapretila da će svi oni koji budu radili tokom muslimanskog praznika „Ramazana“ biti sankcionisani. Oni su na ovom plakatu nazvani „nevernicima“. Portparol KPS-a za region Peći Avni Đavukaj u izjavi za KIM radio potvrdio je da su jutros rano ovi plakati primećeni u centru grada. „ Plakati su primećeni i policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja. “ Đavukaj nije hteo ni da potvrdi ali ni da demantuje moguću povezanost Vehabija sa plakatima koji su se pojavili u Peći rekavši da je „plakate mogao da izlepi bilo koji pojedinac“. Dodao je da će istraga koja je u toku utvrditi sve okolnosti.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018