Vesti

K. Mitrovica: Stigao kamion sa bocama kiseonika

Kamion sa bocama kiseonika stigao je u bolnički centar u severnom delu Kosovske Mitrovice, potvrdio je KIM radiju upravnik bolnice u Kosovskoj Mitrovici dr. Vladimir Adžić. Carinska služba UNMIK-a je na kontrolnom punktu na severu Kosova držala kamion sa bocama kiseonika 30 sati. Kamion u kome su se boce nalazile bio je zadržan na terminalu Kosovske carinske službe u južnom delu grada. Predstavnik EU u Prištini Matilda Heneke rekla je danas u Prištini da je razlog za zadržavanje bio nedostatak dokumentacije. U kosovskomitrovačkoj bolnici odbacuju ovakve tvrdnje i navode da je ponašanje kosovskih carinika namera da se oteža normalano lečenje pacijenata u toj instituciji. Doktor Adžić kaže da je većina pacijenata transportovana u veće zdravstvene centre u Srbiji, a da su operacije planirane za danas odložene za sutra. On izražava nadu da ovakvih problema više neće biti i apeluje na UNMIK i kosovske institucije da omoguće nesmetan transport sanitetskog materijala neophodnog za rad bolnice u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018