Vesti

Gora: U tri škole odložen početak nastave

Učeninici i nastavnici pojedinih osnovnih i srednjih škola na Gori danas nisu počeli sa nastavom. Koordinator za obrazovanje pri ministarstvu prosvete Republike Srbije Alija Abdija za KIM radio kaže da je sa početkom i ove školske godine u opštini Dragaš, u kojoj uglavnom žive Goranci, bilo problema sa početkom izvođenja nastave. Prema njegovim rečima nekoliko stotina učenika i nastavnika odbijaju da prihvate plan i program koosvskog ministarstva obrazovanja. “Međutim, u Restelici i Kruševu je bio zabranjen pristup nastavnicima i učenicima koji nisu želeli da rade po planu i programu koosvskog ministarstva obrazovanja. Ulaz u škole zabranjen je oko 650 mališanima iz Restelice i 80-tak iz Kruševa. U ostalim selima se nastava održava bez većih problema”, kazao je Alija Abdi.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018