Vesti

Čaglavica: U saobraćajnoj nesreći teško povređen S. Đorđević

Slaviša Đorđević iz Lapljeg Sela teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 21 sat dogodila na putu Priština - Skoplje u Čaglavici nedaleko od kafea “Marčelo”. Đorđević je pokušao da pređe magistralni put kada je iz pravca Prištine naišlo vozilo koje se, prema svedočenju očevidaca, kretalo brzinom većom od 100 kilometara na sat. Đorđević je u teškom stanju hospitalizovan u bolnici “Simonida” u Gračanici odakle je sa teškim povredama glave prebačen za Niš na dalje lečenje. Vest o incidentu potvrdio je KIM radiju portparl KPS policije u Prištini Veton Eljšani. “Incident se dogodio oko 21 sat i 15 minuta. Slavko Đorđević(33) teško je povređen ali je kako saznajemo van životne opasnosti”, rekao je Eljšani. Eljšani je kazao da se vozač automobila koji je izazvao nesreću, Albanac iz Štimlja, sam prijavio KPS policiji koja ga je identifikovala ali da po nalogu tužioca on neće biti priveden već će biti pokrenut sudski postupak. Svedok sinoćnjeg incidenta i vlasnik kafea “Marčelo” Vladica Simić kaže da je trag kočenja automobila bio preko 30 metara i da su Đorđevićeve lične stvari i obuća od siline udarca bili rasuti na stotinak metara od mesta nesreće. Budimir Ničić predsednik MO Čaglavice ponavlja da je u više navrata ukazivao na moguće posledice brze vožnje ovim magistralnim putem i da je o tome često upozoravao nadležne organe koji međutim nisu preduzimali ništa. Ničić smatra da je uvođenje čestih radarskih kontrola i postavljanje pešačkih zona nešto što je neizbežno kako bi se slične stvari izbegle u budućnosti. Nedavno izgrađeni magistralni put Priština-Skoplje prolazi kroz naseljena mesta na njemu nema pešačkih zona i prelaza niti čestih policijskih patrola koje bi ograničavale brzu vožnju koja se kroz ovo naseljeno mesto često kreće i do 150 kilometara na sat. Posebno velikom riziku izloženi su đaci koji svakoga dana prelaze ovaj put kako bi stigli do škole.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018