Vesti

D. Đilas: Za Kosovo iz investicionog fonda izdvojeno oko 880 miliona dinara

Ministar bez portfelja zadužen za nacionalni investicioni fond Dragan Đilas posetio je danas sever Kosova gde je razgovarao sa koordinatorima opština u Pokrajini i obišao sportsku halu u izgradnji u Zubinom Potoku i put Jagnjevica. Ministar Đilas izjavio je da je Kosovo i Metohija, uz infrastrukturu, ljudske resurse, nova radna mesta i ruralni razvoj jedan od prioriteta nacionalnog investicionog plana. “Iz nacionalnog investicionog fonda za projekte na Kosovu i Metohiji u 2007. godini izdvojeno je oko 880 miliona dinara. Ovde je potrebno poboljšati uslove za život, obezbediti radna mesta. Važno je da ljudi ovde osete da država Srbija misli na njih. Dok naši najviši funkcioneri biju bitku za status Kosova mi koji radimo na terenu borimo se da ljudima ovde omogućimo bolji život, ” kazao je Đilas. On je rekao da je cilj njegove posete konkurs za projekte koji je Republika Srbija raspisala i u kome učestvuje i Kosovo kao njen sastavni deo. Prema njegovim rečima Srbija ima sredstva da realizuje sve konkretne planove koji će omogućiti normalan život na Kosovu i na taj način pokazati da država brine za Srbe u Pokrajini. Đilas je pozvao koordinatore opština da do kraja godine predaju projekte i ideje po kojima bi se radilo i ulagalo na Kosovu. Radovi na sportskoj hali, čija se izgradnja finansira iz investicionog fonda, biće završeni za desetak dana, a u toku je i realizacija ostalih projekata. Završetak radova na obdaništu u Štrpcu Đilas je najavio za kraj septembra.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018