Vesti

Zbog razno raznih poteškoća u prištinskim sudovima ima veliki broj nerešenih slučajeva

Advokat Živojin Jokanović je u izjavi za KIM radio kazao da u kosovskim sudovima čeka preko 30 000 nerešenih slučajeva. “Nerešeni slučajevi u kosovskim sudovima su najčešće imovinski slučajevi, koji nisu rešeni, jer na njihovim predmetima još nije otpočelo da se radi. Svi predmeti koji su vezani za materijalnu štetu usled rušenja, paljenja, smrti itd. nisu još uvek počeli da se ispituju”, kazao je advokat Jokanović. Advokat Jokanović je rekao da su najčešći slučajevi koji čekaju da se procesuiraju u kosovskim sudovim oni koji se odnose na progon, nasilje, rušenje i uzurpaciju, kao i na ostale najrazličitije vidove štete. “To je takozvana materijalna šteta”, kazao je advokat Živojin Jokanović. Glavni tužilac Opštinskog suda u Prištini Taher Recaj je za KIM radio kazao da u tu postoji preko 700 nerešenih slučajevima. “Mi radimo na tome da rešimo te slučajeve, ali imamo poteškoća, neodazivanje svedoka, osumnjičenih... Pored toga, mi stalno dobijamo nove predmete, preko 50 prijava dnevno“, rekao je Recaj. On je kazao da je sud u Prištini veoma opterećen prijavama i dodao da je taj sud prošle godine imao preko 12000 prijava, različitih krivičnih dela.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017