Vesti

U Orahovcu zapaljene dve srpske kuće

U Orahovcu su danas, nešto pre 14 sati, u ulici Bore Vukmirovića zapaljene kuće Desanke Mitić i Anđelka Rašića. Povređenih nema, a zbog zakasnele intervencije vatrogasne jedinice, obe kuće su izgorele do temelja rekao je KIM radiju Ljubiša Šarić iz Orahovca. „U vreme požara u kući nije bilo nikog, jer porodice Mitić i Rašić već neko vreme žive u centralnoj Srbiji“, kazao je Šarić. Zamenik portparola Kosovske policijske službe Ranko Stanojević potvrdio je KIM radiju da se požar dogodio i naveo da je u njemu stradala jedna, a ne dve kuće, kako tvrde ljudi iz komšiluka. “U Orahovcu je izgorela jedna nenastanjena kuća porodice Rašić. Požar je lokalizovan, a povređenih nema. Istraga će pokazati šta je uzrok požara”, rekao je Stanojević. Dejan Baljošević, koordinator opštine Orahovac je kazao da su Srbi u tom mestu plaše za svoju budućnost. “Ovo paljenje kuća je jako uznemirilo preostale Srbe u Orahovcu. Ono nas vraća nekoliko koraka nazad, u vreme kada smo puno brinuli o sopstvenoj bezbednosti”, kazao je Baljošević.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017