Vesti

Čaglavica: Tribina o Učešću žena u političkom i javnom životu

Na tribini “Učešće žena u političkom i javnom životu”, koja je održana u Medija centru u Čaglavici, žene iz Samostalno Liberalne Stranke su kroz diskusiju izneli svoje probleme. Cilj održavanja ove debate je, kako su rekle ućesnice diskusije, povećanje zaposlenosti kod žena, koja je jako mala. Predstavnica foruma žena i član SLS Kosara Nikolič je kazala da su žene jako malo zastupljene u političkom životu. “Naš cilj je da se žene što više uključuju u politički život. Ne može žena biti samo majka i domaćica, a da ne bude zastupljena u politici. Postoje slučajevi gde su žene na radnim mestima bolji rukovodioci od muškaraca. Ali nažalost, žena nosi suknju i uvek je iza muškaraca”, kaže Nikolić. Predsednik Samostalno Liberalne Stranke Slobodan Petrović je rekao da se njegova stranka zalaže za što veće učešće žena u političkom životu. “Samostalna Liberalna Stranka je proevropska stranka, koja to želi i da pokaže na delu. Ono što je lepo i što vredi u našoj stranci su žene. Današnjim okupljanjem SLS je htela da pokaže svim ženama da se mi zalažemo za vaše učešće kako u javnom, tako i u političkom životu. Mi smo ti koji se bore za vaša prava i za vaše interese”, kazao je Petrović.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018