Vesti

U Bošnjačkoj mahali pronađene tri ručne granate

U Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici sinoć oko 21 i 30 je na jednu kuću bačena ručna granata, koja nije eksplodirala, potvrdio je za Kim radio portparol KPS-a za region Mitrovice Besim Hoti. “Sinoć negde oko 21:30 u Bošnjačkoj mahali u ulici Bore Stankovića bačena je ručna granata u jedno dvorište. Granata nije eksplodirala, a policija traga za osumnjičenim. Iste večeri KFOR je deaktivirao granatu i nije bilo povređenih”, kazao je Hoti. On je dodao da su u toku jučerašnjeg dana ranije prijavljene još dve ručne granate, koje nisu eksplodirale jer su bile neispravne. “Tog istog dana, takođe u Bošnjačkoj mahali negde oko17 časova bilo je prijavljeno da je jedan čovek u svom dvorištu pronašao dve ručne granate. Te dve granate su bile neispravne, bile su bez kašike i eksploziva, tako da i u ovom slučaju nije bilo povređenih. ” Hoti je kazao da je KPS policija sa istražiteljima izašla na mesto događaja i da je u toku istraga.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018