Vesti

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Jovanke Petković iz Livađa

U Zvečanu je juče oko 17 časova uhapšen suprug Jovanke Petković iz Livađa Slaviša Petković, potvrdio je za KIM radio poručnik Kosovske policijske službe za region Kosovska Mitrovica Besem Hoti. Hoti je rekao da osumnjičeni u policijskoj stanici u Zvečanu nije saslušan. “Osumnjičeni Slaviša Petković se juče sam predao u policijskoj stanici u Zvečanu. Naša dužnost je bila da informišemo glavnu komandu za ovo ubistvo, policijsku stanicu u Prištini, što smo i učinili. Policija iz Prištine je odmah došla u Zvečan i privela osumnjičenog Slavišu Petkovića. Petkoviću je određen pritvor po nalogu tužilaštva u Prištini”, kazao je Hoti.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018