Vesti

Ubijena Jovanka Petković iz Livađa

Jovanka Petković, rođena 1964 godine, iz Livađa ubijena je danas oko 15. 30 časova u svojoj kući. Portparol KPS-a, Veton Eljšani potvrdio je za KIM radio da se ubistvo dogodilo. “ Policija je informisana o ubistvu Jovanke Petković. Doktor je konstatovao njenu smrt. Sumnja se da je smrt nastala od posledica ranjavanja iz vatrenog oružja. Osumnjičeni za ovo ubistvo je njen muž Slaviša Petković, rođen 1961 godine. Ubistvo se desilo u njihovoj kući. Policija još uvek traga za njenim mužem ”, rekao je Eljšani. Portparola KPS-a je kazao da je Jovanka bila majka četvoro dece. On je dodao da nema informacija o tome zašto je došlo do ovog ubistva, ali da se sumnja da je reč o porodičnoj svađi.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018