Vesti

Narednih dana Å¡irom Kosova Izbor za mis

U okviru manifestacije Vidovdansko pesničko pričešće narednih dana će u različitim mestima na Kosovu i Metohiji biti održan izbor za mis, gde će se odabrati najlepše devojke koje će se u finalu izbora takmičiti u Gračanici, a od kojih će najlepša poneti titulu Kosovke devojke. Organizator Vidovdanskog pesničkog pričešća Ljuba Maksimović u izjavi za KIM radio je kazao da je na sednici organizacionog odbora odlučeno da se od sutra krene sa izborom najlepših devojaka, a da finalni izbor bude održan 26. juna u porti manastira Gračanice. “Program izbora počinje sutra u Sušici, zatim nastavljamo sledećeg dana u Gušterici, zatim posebno u Lepini, Lapljem Selu, Plemetini, Donjoj Brnjici, Ugljaru. U svim ovim mestima odabraćemo tri najlepše devojke koje će se dalje takmičiti u finalnom izboru za mis, ” kazao je Maksimović. U svakom mestu gde će biti održan izbor za najlepšu devojku biće priređen bogat kultunoumetnički program, u kome će učešće uzeti kulturnoumetničko društvo Venac i pevači etno muzike.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018