Vesti

Pretučena Srpkinja u Prištini

Vukosava Ivanović, koja živi u barakama iza stadiona u centru Prištine, pretučena je nešto posle 17.00 časova ispred vrata svog stana. Komšinica Živka Lukić kaže da je Vukosava povređena i da je to uradio njihov komšija, osamnaestogodišnji mladić, koji je udario Vukosavu u glavu i pri tom joj polomio nos. Živka je slučaj odmah prijavila KPS-u. “Jedan dečko, komšija, je udario Vukosavu u nos nekoliko puta, pozvala sam policiju, oni su došli i pozvali hitnu pomoć koja je odvela u bolnicu. Krvi je bilo na sve strane”, kazala je Lukić. Portparol Kosovske policijske službe Veton Eljšani potvrdio je za KIM radio da se incident dogodio. “Vukosava Ivanović, rođena 1933 godine, je pretučena danas oko17.00 časova. Nos joj je polomljen ali nije u životnoj opasnosti. Osumnjičen za ovaj napad je jedan osamnaestogodišnji mladić, Vukosavin komšija. On još uvek nije uhapšen, a motiv napada za sada nije poznat”, kazao je Eljšani. On je dodao da je Vukosava posle ukazane medicinske pomoći otišla u policijsku stanicu kako bi dala iskaz o tome šta se dogodilo.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018