Vesti

O. K. Partizan iz Lipljna ušao u Drugu ligu Srbije

Sa jednog parčeta betona bez ijedne sportske hale i iz skoro iseljenog Lipljana 18 momaka iz odbojkaškog kluba Partizan je uspelo da se posle sedam godina pauze plasira u drugu ligu Srbije. Odbojkaški klub Partizan iz Lipljana se posle sedam godina pauze vratio na sportski teren i za kratko vreme njegovi igrači su ostvarili rezultat vredan svakog poštovanja. Predsednik kluba Borivoje Vignjević zadovoljan je uspehom koji su postigli u prethodnoj sezoni i kaže da bez obzira na uslove u kojima treniraju sada se takmiče u srpskoj ligi u topličko-pčinjskom regionu. “Imamo veliki problem oko treniranja. Salu za trening nemamo, a vremenski uslovi nekada ne dozvoljavaju da se napolju trenira. Kada je vreme loše idemo u susedno selo, u Lepinu i koristimo salu OŠ. Vuk Karadžić. Tamo pokušavamo da nadoknadimo sve ono što ovde ne možemo, naročito u zimskom periodu. ” Vignjević kaže da igračima ne pada teško da kao domaćini svoje utakmice igraju u Nišu koji je od Lipljana udaljen 150 kilometara. “Zahvaljujući ljudima iz Sportskog saveza Niša i gradonačelniku Smiljku Kostiću mi smo dobili besplatno na korišćenje sportski objekat Čair, ” kazao je Vignjević. Kapiten kluba Aleksandar Rašić kaže da su momci iz ovog kluba prezadovoljni uspehom koji su postigli, jer, kako kaže, prethodnih godina se nisu takmičili, već samo igrali odbojku što im u mestu gde žive predstavlja jedinu rekreaciju. “Svi smo prezadovoljni, jer je iza nas jedna uspesna sezona koju smo završili bez poraza, sa samo jednim izgubljenim setom, ” kazao je Rašić. Pre nego što je prestao sa radom Odbojkaški klub Partizan je bio najtrofejniji i najuspešniji klub sa prostora Kosova. Takmičio se u ligama obe bivše Jugoslavije.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018