Vesti

R. Nojkić: “Odlaganje rešenja statusa KiM opasno za Srbe”

Član Srpske liste za Kosovo i Metohiju Ranđel Nojkić je, komentarišući izjavu američkog predsednika Džordža Buša ali i ruski predlog i predlog evropske zajednice, izjavio da su svi ti predlozi u cilju odlaganja rešenja, a da će od toga najmanje koristi imati Srbi. “Smatram da niko od predlagača za rešenje statusa Kosova i Metohije nije uzeo u obzir činjenično stanje. Oni, pre svega, rešenje statusa Pokrajine baziraju na osnovu interesa svojih država i interesa zajednica koje su predložile nezavisnost KiM”, kazao je Nojkić. Član srpske liste je izrazio bojazan da će na kraju Srbi platiti ”visoku” cenu i da je moguće da će među Srbima doći do podele, kada će deo Srba pokušati da proglasi nezavisnost Kosova. “Tada će ljudi, koji žive južno od Ibra, platiti cenu celokupnog rešenja” dodao je Nojkić.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018