Vesti

Reakcije Nemačke i Britanske kancelarije u Prištini povodom samita G8

Šef Britanske kancelarije u Prištini Dejvid Blant je povodom samita G8 u Halijgendamu izjavio da postoje mnoge spekulacije u medijima oko sastanka za Kosovo navodi se u saopštenju Britanske kancelarije dostavljenom KIM radiju. „Do ovog trenutka nema dogovora u vezi ovog pitanja, uključujući i spekulacije oko odlaganja o kojima su mediji izvestili. Moramo svi da sačekamo kraj samita. U međuvremenu intezivna diplomatska aktivnost nastavlja se u ključnim prestonicama“, kazao je Blant. Šef Nemačke kancelarije u Prištini Eugen Volfart je takođe povodom samita G8 izjavio da su lideri tog samita juče razgovarali o putu koje vodi Kosovo u bolju budućnost. „Samit i pregovori nastavljaju se danas. Medisjki izveštaji o jučerašnjem sporazumu za šestomesečno odlaganje su netačni. Nemačka, Evropska Unija i Sjedinjene Američke Države će nastavljati diskusije na visokom nivou sa Rusijom“, rekao je Volfart. „Dobra rešenja često uzimaju vremena i zahtevaju konstruktivno uključenje svih partija“, naglasio je šef Nemačke kancelarije.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018